Projekthírek
A szakrendelő hírei
Kapcsolat
 


Az Érdi Emelt Szintű Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ kialakítása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, KMOP-4.3.2-2008-0003 azonosító számú, „Kistérségi járóbeteg-szakellátás fejlesztése a Közép-Magyarországi régióban” című pályázaton elnyert 1.320.167.360 forintos európai uniós támogatás és az érdi polgárok összefogása révén valósulhat meg.
 
 
Aktuális
Ünnepélyes projeknyitó rendezvény
 
2009. 10. 30.

Az ünnepélyes pjojeknyitó rendezvénnyel 2009 okóber 30-án kezdetét vette az érdi emeltszintű járóbeteg-szakellátó központ bővítése. T. Mészáros András polgármester beszédében kiemelte, hogy a fejlesztés lehetővé teszi a járóbeteg-szakellátó központban folyó tevékenység szakmai színvonalának növelését, a szükséges informatikai fejlesztéseket, valamint az öt környezõ település betegeinek a jobb egészségügyi kiszolgálását.

A másfél milliárd forintból, többségében EU-s forrásból megvalósuló beruházás várhatóan 2010 decemberére készül el. A polgármester hangsúlyozta, hogy a lélekszámban gyorsan gyarapodó Érd összesen megközelítően 36 milliárd forintos - főként EU-s pályázatokon elnyert - beruházást hajt végre. Ebből az összegből jut az egészségügyi fejlesztésre, iskolabővítésre és a szomszédos Diósdot, Tárnokot is érintő csatornarendszer kiépítésére.

Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta, hogy a helyi és a környékbeli települések összesen 80 ezer lakosa tartozik a járóbeteg-szakellátó központhoz. A 20 éve épült intézmény mára kinőtte kereteit, ezért van szükség a bővítésre, új műszerpark telepítésére, amely magasabb színvonalú ellátást tesz majd lehetővé. A fejlesztés eredményeként 2000 négyzetméterrel növekszik a központ területe, egynapos sebészet, mozgásszervi rehabilitációs nappali kórház kezdi majd meg a működést és korszerű lesz a betegirányító rendszer.

Kőszegi Gábor, az érdi szakorvosi rendelõ fõigazgató fõorvosa beszédében arra emlékeztetett, hogy a város lakosságának a gyarapodása nem járt együtt a rendelő műszaki berendezésének a megújulásával, de a felújítási munkálatok befejezése után bevezethetik az új, korszerû informatikai rendszert, a teljes akadálymentesítést, és új lehetõségek nyílnak a beteggyógyítás terén is.

Vissza az előző oldalra


 
     
   
Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat  
   
 
Akik a megvalósulást segítik
Érd Megyei Jogú Város
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Progress-B 90 Zrt.
Atlant Épülettervező Kft.
VOLMER Kft.
Budapest Investment Zrt.
Strukturális Alapok Programiroda


 
Levél a szerkesztőnekNyitólap