Projekthírek
A szakrendelő hírei
Kapcsolat
 


Az Érdi Emelt Szintű Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ kialakítása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, KMOP-4.3.2-2008-0003 azonosító számú, „Kistérségi járóbeteg-szakellátás fejlesztése a Közép-Magyarországi régióban” című pályázaton elnyert 1.320.167.360 forintos európai uniós támogatás és az érdi polgárok összefogása révén valósulhat meg.
 
 
Aktuális
A kemény tél sem hátráltatta a beruházást
 
2010. 02. 22.

Februárban is a terveknek megfelelően zajlott az Érdi Emeltszintű Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ kialakítása. Az építkezés alatt üzemelő intézményi épület megközelítése kezdetben csak az Alsó utca felől volt lehetséges, majd magán kezdeményezésre rövid időn belül gyalogosan a Felső utcáról is elérhetővé vált a rendelőintézet.

A szükséges kiürítéseket és közműkiváltásokat, leválasztásokat követően a bontásokra került sor. Ennek keretében, a terveknek megfelelően, elbontásra került az „A” jelű épület (korábbi főépület) alacsonyabb épületszárnya, a vasbeton pillérvázas földszintes „C” jelű épület, valamint a húszas években épült „D” jelű épület. Természeten az utóbbin elhelyezett emléktábla előzetesen leszerelésre került, s az elkészülő új intézményi épület falára vissza fog kerülni.

A közművek tervezettől eltérő műszaki állapota, valamint a „C” épület vasbeton alaplemezének nem várt méretű szerkezeti vastagsága, továbbá a rendkívüli téli időjárás nehezítette és lassította a kivitelezési munkákat. Mivel az új intézmény az „A” és „C” jelű épületek helyén kerül kialakításra, itt indultak meg az alapozási földmunkák, melyek lényegében elkészültek. Az alaptestek kibetonozását követően megkezdődött a szerkezetépítés, a pilléralapok, talpgerendák, földszinti teherhordó falazatok zsaluzása, vasbetonszerelése. A hideg időjárásra kidolgozott technológiai utasításnak megfelelő betonozások beindultak. Jelenleg a földszint feletti födém szerelése zajlik.

Vissza az előző oldalra


 
     
   
Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat  
   
 
Akik a megvalósulást segítik
Érd Megyei Jogú Város
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Progress-B 90 Zrt.
Atlant Épülettervező Kft.
VOLMER Kft.
Budapest Investment Zrt.
Strukturális Alapok Programiroda


 
Levél a szerkesztőnekNyitólap