Projekthírek
A szakrendelő hírei
Kapcsolat
 


Az Érdi Emelt Szintű Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ kialakítása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, KMOP-4.3.2-2008-0003 azonosító számú, „Kistérségi járóbeteg-szakellátás fejlesztése a Közép-Magyarországi régióban” című pályázaton elnyert 1.320.167.360 forintos európai uniós támogatás és az érdi polgárok összefogása révén valósulhat meg.
 
 
Aktuális
Szakmai konferencia: nagy érdeklődés, nagy várakozás A járóbeteg-ellátó központ új szolgáltatásait szakmai konferencia keretén belül mutatták be a megújuló szakrendelő főorvosai
 
A megújuló szakrendelő főorvosai november 26-án egy szakmai konferencia keretépben tájékoztatták a háziorvosokat a szakrendelő kibővülő szolgáltatásairól, az új ellátási formákról. A beruházás célja, hogy az Érden és vonzáskörzetében élők – mintegy százezer ember – gyógyulása a lehető legjobb feltételek mellett valósuljon meg. A 2200 négyzetméternyi új épületszárnyba beépültek a XXI. század technikai színvonalát képviselő orvosi műszerek, diagnosztikai eszközök, és a jobb ellátás érdekében jelennek meg az új szolgáltatások, újul meg a betegirányítási rendszer és az informatikai háttér.


Az Érdi Önkormányzat és az Érdi Szakorvosi Rendelőintézet a Polgárok Házában november 26-án konferenciát rendezett a megújuló intézmény orvostechnológiai háttéréről, működéséről, kibővülő szolgáltatásairól.


A rendezvény célja az, a háziorvosok, és az egészségügyi ellátásban részt vevők tájékoztatása arról, hogy az Emeltszintű Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ milyen új lehetőségeket nyújt majd a betegeik számára, valamint hogyan tudnak a páciensek a kibővített intézet adta 21. századi betegellátás lehetőségeivel élni.
Dr. Kőszegi Gábor, a szakrendelő főigazgatója beszédében kiemelte, hogy az érdi lakosok több alkalommal kaptak már tájékoztatást a rendelőintézet átalakításáról, ám ezzel kapcsolatos szakmai konferenciát most rendeznek először a térség szakemberei számára, hogy teljes körű információval rendelkezzenek az intézet struktúrájáról, szolgáltatásairól.
A jelenlévők az új intézmény főorvosainak tolmácsolásában az egynapos sebészet lehetőségeiről hallhattak előadásokat, az általános működési elvektől kezdve a szemészetben, a fül-orr-gégegyógyászatban, az ortopédiában, a nőgyógyászatban, és az urológiában adódó lehetőségekig, amelyek Dr. Kőszegi Gábor főigazgató és T. Mészáros András alpolgármester köszöntőjét követően a következő rendben zajlottak:


Dr. Bakó Emese osztályvezető főorvos: Az Egynapos Sebészet működésének elvei, különös tekintettel a betegek előkészítésére és követésére
Dr. Tankó Attila főorvos PhD: Egynapos sebészeti műtétek az urológiában
Dr. Bejek Zoltán: Egynapos sebészeti műtétek az ortopédiában
Dr. Gáspár Ákos: Egynapos sebészeti tevékenység a szemészetben
Dr. Kovács Mária főorvos: Az egynapos sebészet lehetőségei a fül-orr-gége gyógyászatban
Dr. Padmagouptha Gannurowa főorvos: Egynapos sebészeti ellátások
Dr. Balogh Pál főorvos: Az egynapos sebészeti ellátás a nőgyógyászatban
Dr. Kator Miklós osztályvezető főorvos: A Rehabilitációs Nappali Kórház helye a reumatológiai, a poszttraumás és a neurológiai eredetű betegségek kezelésében
Dr. Jakabos Sára: A szenvedélybetegségek modern szemlélete
Dr. Szilágyi Sándor osztályvezető főorvos: Információk az új Röntgen Osztályról

Az előadók kiemelték az egynapos sebészeti ellátás előnyeit, mely széleskörű beavatkozásokat, kényelmes és gyors gyógyulást, nagyfokú bizalmon alapuló orvos-beteg kapcsolatot tesz lehetővé. 
A kisebb, egynapos sebészeti beavatkozások az orvostudomány számos területén alkalmazhatók, az ellátás a 24 órás megfigyelést követően a beteg otthonában történik megkímélvén a pácienst a felesleges kórházi tartózkodástól. 
A konferencia egyik fontos témája volt, hogy a korszerű intézményben a hagyományos szakorvosi ellátási formák mellett helyet kap majd a modern egynapos sebészeti részleg mellett egy mozgásszervi rehabilitációs nappali kórház, valamint a kúraszerű ellátásokat biztosító infrastruktúra is. Ezáltal az érdi és vonzáskörzetében élő betegek a legmagasabb szintű ellátásban részesülnek a 21. század követelményeinek megfelelően.
A rendezvényt nagy szakmai érdeklődés övezte. A konferencia résztvevőit közel ötven háziorvos és szakorvos, valamint a város egészségügyi ellátásában részt vevő szakemberek és önkormányzati képviselők alkották. A Járóbeteg-szakellátó Központ várhatóan január első felében nyitja meg kapuit, a beutalásokat azonban már idén megkezdik a háziorvosok.


A bővítéses rekonstrukció ideje alatt szakrendelések zavartalanul működnek. A beruházás iránt érdeklődők a 06-80-200-800 ingyenesen hívható zöld számon jutnak további információhoz. Az információs telefonszám munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között hívható. A vonal munkatársai csak a beruházást érintő kérdésekben tudnak felvilágosítást adni, ezért a betegellátással kapcsolatos kérdéseikkel kérjük, keressék bizalommal a szakrendelő betegfelvételét. A fejlesztéssel kapcsolatos legfrissebb információk iránt érdeklődők számára a www.szakrendeloerd.hu projektszájt is folyamatos tájékoztatást nyújt. 
A járóbeteg-központ kialakítása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt KMOP-4.3.2-2008-0003 számú pályázat keretében biztosított 1 320 167 360 forintos támogatásból valósul meg. A 2010 decemberében elkészülő beruházás során az intézmény egynapos sebészettel, egy új mozgásszervi rehabilitációs nappali kórházzal bővül, megújul a kúraszerű ellátások infrastruktúrája, és az orvosi eszközpark. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében a projekt során a Strukturális Alapok Programiroda jár el közreműködő szervezetként, a kivitelezési munkákat pedig a Progress-B '90 Zrt. végzi. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Vissza az előző oldalra


 
     
   
Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat  
   
 
Akik a megvalósulást segítik
Érd Megyei Jogú Város
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Progress-B 90 Zrt.
Atlant Épülettervező Kft.
VOLMER Kft.
Budapest Investment Zrt.
Strukturális Alapok Programiroda


 
Levél a szerkesztőnekNyitólap