Projekthírek
A szakrendelő hírei
Fontos
Jó tanácsok
Szakrendelő
Kapcsolat
 


Az Érdi Emelt Szintű Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ kialakítása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, KMOP-4.3.2-2008-0003 azonosító számú, „Kistérségi járóbeteg-szakellátás fejlesztése a Közép-Magyarországi régióban” című pályázaton elnyert 1.320.167.360 forintos európai uniós támogatás és az érdi polgárok összefogása révén valósulhat meg.
 
 
Jó tanácsok
A pozitív egészségnevelés
Dr. Karácsony István az alkohol hatásáról
 
2010. 07. 20.

Nyugodtan mondhatjuk azt, hogy tulajdonképpen minden betegség pszichoszomatikus csak egy-egy kórképnél a súlypontok tolódhatnak el hol a pszichés (lelki) hol a szomatikus (testi) komponens irányában. Számos példát lehet mondani erre: pl. vakbélgyulladás esetében a szomatikus, míg a depressziónál a pszichés komponensek az erőteljesek. Az alkohol hatásainál szinte kiegyensúlyozottan látjuk e két kórtani komponens meglétét.
Tovább
A pozitív egészségnevelés: tegyük le a cigit
Dr. Karácsony István főorvos tanácsai
 
2010. 06. 12.

A dohányzás káros hatásairól rengeteg könyv és közlemény jelent meg az utóbbi évtizedekben. A dohányfüst és ezen belül különösen a cigaretta mintegy 80-100 káros zömében rákkeltő vegyületet tartalmaz. Jobban tesszük, ha hanyagoljuk a cigarettát.
Tovább
Pozitív egészségnevelés
Dr. Karácsony István főorvos táplálkozási tanácsai
 
2010. 04. 19.

A bölcs mondás úgy tartja: „ételed az életed”. A táplálkozás minőségi és mennyiségi kérdéseiről könyvtárnyi irodalom van forgalomban, ezért a következőkben inkább a gyakorlati egészségnevelésre szeretnénk ráirányítani a figyelmet. Anélkül, hogy a helyes mennyiségi és minőségi táplálkozás élettani részleteibe belemennénk, csupán néhány dolgot emelünk ki a helyes táplálkozás fontosságáról.
Tovább
Egy enyhébb meghűlés otthon is kezelhető
Házi praktikák megfázás ellen
 
2010. 02. 22.

A tél folyamán csaknem minden családban előfordul egy-egy kisebb megfázás. Ha idős családtagunk betegszik meg, feltétlenül forduljunk orvoshoz, hiszen az ő szervezetük már kevésbé képes a betegségek leküzdésére. Az enyhébb tüneteket érzékelő fiatalabb korosztály azonban otthon, természetes gyógymódokat használva is sikeresen kúrálhatja magát. Azonban ha súlyosbodik az állapotuk, ők is kérjék orvosuk segítségét…
Tovább
 
     
   
Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat  
   
 
Akik a megvalósulást segítik
Érd Megyei Jogú Város
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Progress-B 90 Zrt.
Atlant Épülettervező Kft.
VOLMER Kft.
Budapest Investment Zrt.
Strukturális Alapok Programiroda


 
Levél a szerkesztőnekNyitólap